Kimérjük a vizet és elkeverjük benne a kovászt, hozzáadjuk a főtt, áttört krumplit, majd rászitáljuk a liszteket. Elkezdjük dagasztani, majd 30 percet pihentetjük.
Adjuk hozzá az olajat és a sót, és dagasszuk tovább. Pihentessük 1 órát kiolajozott kelesztő tálba.
Elkezdjük hajtogatni a tésztát. Én ilyenkor laminálni szoktam. Utána 1 órát pihentetjük a pulton.
Ismét hajtogatjuk sziromhajtással és 1 órát megint pihentetjük.
Csinálunk egy coil hajtást, 1 órát pihentetjük.
elvégezzük az utolsó hajtogatást szirom hajtással, majd 2 órát pihentetjük. Utána 24-48 órára hűtőbe tesszük kelni.
A hűtőből kivesszük, hagyjuk 1-2 órát temperálódni a pulton.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és eligazítjuk benne a tésztát olajos kézzel.
Rátesszük a feltétet: 1. tejföl, só, bors, fokhagyma, sajt. 2. lilahagyma. 3. szalonna
Előmelegített sütőben, alul-felül sütési módon, 200 fokon sütjük, kb. 30 percig.