Először kimérünk és leszitálunk 420 g lisztet.
Hozzá adunk 200 g porcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját és 50 g darált mákot.
300 g szobahőmérsékletű vajat hozzá adunk és morzsásra keverjük. Adhatunk hozzá 1 teáskanál fahéjat vagy akár pár csipet kardamomot, a variációk végtelenek.
Ha ezzel megvagyunk hozzá adunk 2 tojást és addig gyúrjuk míg egy gombóccá össze nem áll.
Celofánba csomagoljuk és egy fél órára hűtőbe tesszük. Én már itt egy kicsit ki szoktam nyújtani, hogy a hűtő után könnyebb legyen folytatni.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztánkat. Utána kiszaggatjuk tetszőleges formára.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a kiszaggatott formákat.
Előmelegített sütőben, alul felül sütési programon 180 fokon kb 10-12 percig sütjük.
Ha megsültek Várunk, hogy kicsit hűljön utána pedig megkenjük lekvárral és összeragasztjuk őket.