Az összetevőket kidagasztjuk. Majd pihentetjük 1 órát, kiolajozott kelesztő tálba.
45 percenként 3* meghajtogatjuk a tésztát szirom hajtogatással.
A 3. hajtogatás után hagyjuk 2 órát meleg helyen kelni, majd tegyük be a hűtőbe további 10-12 órára.
10-12 óra hűtős kelesztés után hagyjuk 2 órát a konyhapulton temperálódni.
Osszuk a tésztánkat kb 150 grammos gombócokra, attól függően ki mekkora lángost szeretne sütni. Majd takarjuk le konyharuhával a gombócokat és hagyjuk még 2-3 órát pihenni.
Hevítsük fel egy serpenyőbe az olajat.
Formázzuk meg olajos kézzel a lángosokat, ki milyen vastagon szereti.
Majd tegyük a forró olajba és süssük oldalanként pár percet, míg színt nem kap.
Tálaljuk simán vagy tejföllel, sajttal ki hogy szereti.