Az összes hozzávalóval együtt kidagasztjuk a tésztát.
Kiolajozott kelesztő tálba pihentetjük 1 órát.
A medvehagymát kis oliva olajjal aprítóban kenhető állagúra összedolgozzuk.
Pogácsa hajtogatás: Lisztezett felületen elnyújtjuk a tésztát, megkenjük a medvehagymával és reszelünk rá sajtot. Utána a tészta bal felét ráhajtjuk 3/4 ig a másik felére, majd ugyan ezt megcsináljuk a másik oldalával is. Kapunk egy hosszú oldalú téglalapot, fentről szintén lehajtjuk a 3/4 éig a tésztát a maradék részt pedig vissza hajtjuk maga alá. (A videón érthetően látszódni fog.) Utána pihentetjük 1 órát.
Ezt a folyamatot ismételjük 60 percenként összesen 3*. (Minden alkalommal megkenjük a medvehagymával és reszelünk rá sajtot. Majd vissza tesszük a kiolajozott kelesztő tálba.)
Ha letelt az utolsó 1 óra pihentetés, elnyújtjuk a tésztát a végleges vastagságra ez kb 1,5 cm. Berácsozzuk a tetejét éles késsel vagy pengével és kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük (nekem 2 tepsi szokott kijönni). Ezután lekenjük 1 db felvert tojással a tetejét és reszelünk rá sajtot. Utána hagyjuk kelni őket 3-4 órát.
Ha letelt az idő előmelegítjük a sütőt 180 fokra alsó felső sütéses programon. Ha elérte a hőfokot a sütőnk betesszük a pogácsákat sülni, párásítunk kicsit egy virágspriccelő segítségével. Kb 20-30 percet sütjük míg aranybarna nem lesz. Figyeljétek a vége fele nehogy megégjen, mert sütő függő a végleges idő.