Go Back

Őszi sütőtökös diós golyó

Puha, omlós gyorsan elkészíthető édesség az ősz ízeivel. Az alap recept Suga Paulina kókuszgolyó receptje ezt módosítottam. Bármilyen ízű golyót lehet csinálni ebből a receptből: kókuszgolyót, pisztácia golyót…stb.

Hozzávalók
  

Tészta

  • 150 g sütőtök sütve
  • 60 g olaj
  • 60 g méz
  • 250 g tej
  • 150 g cukor
  • 1 db tojás
  • 100 g dió darált
  • 1 tk fahéj
  • 180 g liszt
  • 2 csomag sütőpor

Ragasztó massza

  • 220 g vaj
  • 65 g tej
  • 30 g kakaó
  • 1 tk fahéj
  • 2 tk rum
  • 150 g cukor

Elkészítés
 

  • A tészta hozzávalóit összekeverjük és 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt arany barnára sütjük. Majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  • A ragasztó massza hozzávalóit edénybe tesszük és a tűzhelyen “összeforraljuk”. Ezt is hagyjuk kihűlni.
  • Ha kihűlt minden, a tésztát szétmorzsoljuk egy edénybe és a masszát elkezdjük hozzá adagolni folyamatosan míg össze nem áll.
  • A végén gombócokat formázunk és apróra tört pisztáciába hempergetjük.

Video