A langyos tejet és a vizet kimérjük, ehhez hozzá adjuk a kovászt, kicsit elkeverjük, majd jöhet hozzá az olaj és a zsír, a natúr joghurt és a tojás.
Rászitáljuk a lisztet, utána pedig hozzáadjuk a cukrot és a sót. Kidagasztjuk robotgéppel vagy kézzel.
Hagyjuk 1 órát pihenni kiolajozott kelesztőtálban. (A tetejét tegyük rá, hogy ne száradjon ki a tészta!)
Az első hajtogatást elvégezzük laminálással, utána kb. 1 órát pihentetjük ismét a kelesztő tálban.
Másodszor is meghajtjuk sziromhajtással, majd kb. 1 óra pihentetés következik megint, kelesztő tálban.
Jöhet a harmadik, hajtogatás (szintén sziromhajtás).
Elvégezzük az utolsó hajtogatást coil hajtással. Ezután hűtőbe tesszük kb. 10-12 órára.
Kivesszük a hűtőből és hagyjuk temperálódni a konyhapulton 1-2 órát.
Megformázzuk a hamburgerzsemléket (ki mekkorára szeretné), én kb. 215 grammos gombócokra szoktam formázni. Ilyenkor már sütőpapíros tepsire szoktam őket tenni. Hagyjuk 4-5 órát kelni a formázás után és takarjuk le őket egy konyharuhával.
Ha megkeltek, lekenjük őket a tojással és leszórhatjuk szezámmaggal vagy amivel szeretnénk.
Előmelegített, 230 fokos, alul-felül sütéses módra állítjuk a sütőt, betesszük a hamburgerzsemléket és egyből csillapítjuk is 180 fokra. A legjobb gőzben sütni, akinek nincs gőzsütője, egy tiszta virág spriccelővel fújjon be vizet. Kb. 30 perc alatt készre sütjük.