Go Back

Pisztáciás isler

Pisztáciás isler karácsonyi köntösben, házi ribizli lekvárral és fehér csokis, pisztáciás bevonattal.

Hozzávalók
  

Tészta

  • 175 g liszt
  • 50 g pisztácia
  • 62 g porcukor
  • 125 g vaj
  • 8 g vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája

Töltelék

  • 1 üveg ribizli lekvár

Bevonat

  • 100 g fehér csokipasztilla
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál pisztácia krém

Elkészítés
 

Elkészítjük a tésztát:

  • Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, majd hozzáadjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk a tésztát.
  • Folpack-ba csomagolva pár órára hűtőbe tesszük. Próbáljuk lapos téglalapra nyújtani és úgy betenni a hűtőbe, így könnyebb lesz kinyújtanunk.
  • A hűtés után kinyújtjuk a tésztát vékonyra és kiszaggatjuk tetszőleges formára.
  • Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütési módon, és ha elérte a 180 fokot, 10-12 percig sütjük.
  • Megvárjuk amíg kihűl, utána megkenjük a ribizli lekvárral és összeragasztjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a bevonatot:

  • Vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokipasztillát, hozzáadunk 1 evőkanál olajat és 1 evőkanál pisztácia krémet.
  • Az összeragasztott formákra ráöntjük a bevonót, megvárjuk, hogy megdermedjen rajta és végül díszítjük tetszés szerint.