If you are using an ice cream machine, you should put the container in the freezer for 24-48 hours.
Start heating the milk, cream, honey, sweetener in a saucepan at 40-45 degrees.
Beat the egg yolks with a whisk and then reduce to heat. Using two ladles, add the warm milk mixture to the eggs, then pour this into the bowl with the milk mixture. Heat the mixture to about 80 degrees.
Blend the strawberries with the lemon juice and basil.
Add the blended strawberry mixture to the bowl with the milk ice cream base. If the colour is not right, I naturally coloured it with beetroot powder. Once heated, let cool completely and then refrigerate for 1-2 hours, but it's best to let the flavors meld overnight.
Kivesszük a fagyasztóból a fagylaltgép tartályát, majd bekapcsoljuk és beleöntjük a fagyi alapot. Én az Ankarsum fagylaltkészítő fejegységét használtam, így a tartályba 5 dl fagyi alapot öntöttem és 35 percet hagytam dolgozni a gépet. Fél időben adtam még hozzá darabolt epret is. Nagyon finom színezék és egyéb adalékanyag mentes fagyit kaptam. Próbáljátok ki ti is!