Volver atrás

Tortilla chips de requesón

Tortilla chips con salsa casera y salsa de queso.

Ingredientes
  

Fichas

  • 150 g Agua tibio
  • 55 g aceite de oliva
  • 50 g masa madre
  • 30 g queso cheddar
  • 250 g Harina de pan
  • 8 g sal

Salsa szósz

  • 1 cucharada aceite de oliva
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd ajo
  • 3 db tomates hámozva
  • 1 db Pimientos
  • 4 db pequeña rodaja de jalapeño
  • 1/4 cucharadita oro rojo csípős
  • 1/2 cucharadita orégano
  • 1/2 cucharadita bazsalikom
  • sal
  • pimienta

Sajtszósz

  • 120 g queso cheddar reszelve
  • 1,2 dl leche
  • 1/2 cucharada keményítő
  • 1/4 cucharadita ajo por
  • 1/2 cucharadita oro rojo csípős

Elaboración paso a paso
 

  • Medir el agua tibia, añadir el aceite de oliva, el fermento de masa madre, el queso, la harina de pan tamizada y la sal.
  • Extender la masa.
  • Dejar reposar en una fuente de horno engrasada durante 2 horas.
  • 2 féle chips készítési módszer:
    Az egyik, hogy tortillákat sütünk: kis 25 grammos gombócokra osszuk a tésztát, majd kinyújtjuk 1 mm vékony kör alakúra őket, és enyhén olajos serpenyőbe minkét oldalát 2-2 percig sütjük. (Ha jönnek a buborékok, felfújja a tésztát akkor jó.) Utána egymásra tesszük a megsült tortillákat és egy pizza vágó segítségével elfelezzük a tésztákat majd addig felezzük őket míg ki nem jött az összes háromszög. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 7-12 perc alatt ropogósra sütjük. (Nekem ez a módszer jött be legjobban.)
  • A másik módszer:
    A tésztát kinyújtjuk egy nagy téglalap alakra szintén 1 mm vékonyra, majd lekenjük olivaolaj és fűszerek keverékével. (Itt bárhogy fűszerezhetjük ahogy csak szeretnénk.) Utána egy pizza vágó segítségével párhuzamos sávokra osszuk majd kialakítjuk a háromszögeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Salsa szósz:
    A vöröshagymát a fokhagymával együtt olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzá adjuk a hámozott paradicsomot, paprikát, kevés jalapeno paprikát és a fűszereket. Adunk hozzá oliva olajat és kb 10 percig fedő alatt “főzzük”. Utána botmixerrel vagy aprítóval átdolgozzuk és kész is.
  • Sajtszósz:
    A tejet a keményítővel elkezdjük egy edénybe folyamatos kevergetés mellett forralni, ahogy elkezd sűrűsödni hozzá adjuk a reszelt cheddar sajtot és a fűszereket. Ha a sajt teljesen elolvadt kész is. (Tejjel higíthatjuk ha szükséges.)

Vídeo

Código QR con enlace a la receta