Tortilla chips de requesón
Tortilla chips con salsa casera y salsa de queso.
Fichas
- 150 g Agua tibio
- 55 g aceite de oliva
- 50 g masa madre
- 30 g queso cheddar
- 250 g Harina de pan
- 8 g sal
Salsa szósz
- 1 cucharada aceite de oliva
- 1/2 db vöröshagyma
- 1 gerezd ajo
- 3 db tomates hámozva
- 1 db Pimientos
- 4 db pequeña rodaja de jalapeño
- 1/4 cucharadita oro rojo csípős
- 1/2 cucharadita orégano
- 1/2 cucharadita bazsalikom
- sal
- pimienta
Sajtszósz
- 120 g queso cheddar reszelve
- 1,2 dl leche
- 1/2 cucharada keményítő
- 1/4 cucharadita ajo por
- 1/2 cucharadita oro rojo csípős
Medir el agua tibia, añadir el aceite de oliva, el fermento de masa madre, el queso, la harina de pan tamizada y la sal.
Extender la masa.
Dejar reposar en una fuente de horno engrasada durante 2 horas.
2 féle chips készítési módszer:Az egyik, hogy tortillákat sütünk: kis 25 grammos gombócokra osszuk a tésztát, majd kinyújtjuk 1 mm vékony kör alakúra őket, és enyhén olajos serpenyőbe minkét oldalát 2-2 percig sütjük. (Ha jönnek a buborékok, felfújja a tésztát akkor jó.) Utána egymásra tesszük a megsült tortillákat és egy pizza vágó segítségével elfelezzük a tésztákat majd addig felezzük őket míg ki nem jött az összes háromszög. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 7-12 perc alatt ropogósra sütjük. (Nekem ez a módszer jött be legjobban.) A másik módszer:A tésztát kinyújtjuk egy nagy téglalap alakra szintén 1 mm vékonyra, majd lekenjük olivaolaj és fűszerek keverékével. (Itt bárhogy fűszerezhetjük ahogy csak szeretnénk.) Utána egy pizza vágó segítségével párhuzamos sávokra osszuk majd kialakítjuk a háromszögeket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 5-10 perc alatt ropogósra sütjük. Salsa szósz:A vöröshagymát a fokhagymával együtt olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzá adjuk a hámozott paradicsomot, paprikát, kevés jalapeno paprikát és a fűszereket. Adunk hozzá oliva olajat és kb 10 percig fedő alatt “főzzük”. Utána botmixerrel vagy aprítóval átdolgozzuk és kész is. Sajtszósz:A tejet a keményítővel elkezdjük egy edénybe folyamatos kevergetés mellett forralni, ahogy elkezd sűrűsödni hozzá adjuk a reszelt cheddar sajtot és a fűszereket. Ha a sajt teljesen elolvadt kész is. (Tejjel higíthatjuk ha szükséges.)