Szétválasztjuk a tojásokat, először a 6 fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
Utána külön edénybe a 6 sárgáját 4 evőkanál cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük. Utána hozzá adjuk a mascarponét, a pisztácia krémet és a rum aromát és összekeverjük.
Ezután összekeverjük a 2 edény tartalmát óvatosan kézzel, hogy minél kevésbé törjön össze a hab.
Elkészítjük a tejes kávét, én ebbe is szoktam kicsi rumot vagy rum aromát tenni.
A babapiskótákat belemártjuk a tejes kávéba és lerakunk belőle egy teljes sort. (sokáig ne áztassuk őket, mert hamar szét fog ázni, éppen csak egy pillanatra.)
Utána jöhet a mascarponés krém fele, majd megszórjuk tört pisztáciával.
Jöhet a következő réteg mártogatott baba piskóta, majd a krém másik fele és a tetejére a tört pisztácia.
Én légmentesen zárt dobozba szoktam rétegezni a végén ráteszem a doboz tetejét és hűtőbe teszem, másnapra tökéletesen megpuhul.