Először kimérünk 4 dl szűrt vizet.
Hozzá adunk 2 evőkanál cukrot és vaníliás cukrot használtam a plusz íz miatt.
Ha elolvadt a cukor hozzá adunk 350 g csoki pasztillát és alacsony fokozaton folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy ez is felolvadjon.
Utána jöhet hozzá a 4 dl habtejszín ettől lesz krémes a likőr.
A végén lehúzzuk a tűzről és hagyjuk hűlni. Utána jöhet a 4 dl fehér rum vagy vodka, mi rummal jobban szeretjük.
Öntsük üvegekbe ha teljesen kihűlt pedig mehet a hűtőbe, 1-2 napot hagyjátok összeérni a hűtőbe és lehet fogyasztani. Az sem árt neki ha minden nap összerázzátok, de fogyasztás előtt mindenképp rázzátok fel. Hűtőben tároljátok és 2 héten belül fogyasszátok el, hogy ne romoljon meg.