Az összetevőket egyszerűen összeöntjük, kidagasszuk kézzel vagy géppel. Majd hagyjuk egy fél órát pihenni.
Ha egy egészségesebb, könnyebben emészthetőbb tésztát szeretnénk, ha pár óra eltelt és elindultak az erjedési folyamatok a tésztában, tegyük 24 órára hűtőbe és csak utána folytassuk a munkát.
Lisztezett felületen kis darabokra osszuk a tésztát, én géppel nyújtottam és vágtam, de természetesen kézzel is lehet nyújtani és felcsíkozni is.
Lehet lógatva és konyharuhán is szárítani, csak arra kell figyelni, hogy ne ragadjon a tészta, jól lisztezzük be!
Tárolás: Kb. 24 óra alatt, száraz-hűvös helyen kiszáríthatjuk. Ha teljesen kiszáradt mindenhol a tészta, légmentesen zárható zacskóban akár 1 évig is elállhat kifőzés előtt.
Ha frissen szeretnénk főzni, kb. 1 órát hagyjuk száradni, majd forrásban levő sós vízben kb. 4-5 perc alatt készre főzzük.