Kimérjük egy edénybe a mézet, hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket majd elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a vajat, és ha elolvadt hagyjuk kihűlni.
Egy másik edénybe kikeverjük a cukrot a tojásokkal. Facsarunk bele narancs vagy citrom levet.
Egy harmadik edénybe kimérjük a lisztet, hozzáöntjük a cukros, tojásos keveréket, a kovászt és a mézes keveréket is, majd összegyúrjuk. Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formákra.
Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütési programon sütjük 12-15 percet. (Sütő függő.)
Utána lehet díszíteni. Én légmentesen zárható dobozban szoktam tárolni, így finom puha marad.