Mézeskalács kovásszal

314

Mézeskalács kovásszal

A karácsony nem is karácsony mézeskalács nélkül. Nagyon egyszerű elkészíteni, így akár a gyerekeket is bele lehet vonni.

Hozzávalók
  

  • 130 g méz
  • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 150 g vaj vagy margarin
  • 150 g cukor
  • 2 db tojás egész
  • 1/2 narancs vagy citromlé
  • 500 g liszt
  • 50 g kovász

Elkészítés
 

  • Kimérjük egy edénybe a mézet, hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket majd elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a vajat, és ha elolvadt hagyjuk kihűlni.
  • Egy másik edénybe kikeverjük a cukrot a tojásokkal. Facsarunk bele narancs vagy citrom levet.
  • Egy harmadik edénybe kimérjük a lisztet, hozzáöntjük a cukros, tojásos keveréket, a kovászt és a mézes keveréket is, majd összegyúrjuk. Celofánba csomagoljuk és hűtőbe tesszük pár órára.
  • Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formákra.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütési programon sütjük 12-15 percet. (Sütő függő.)
  • Utána lehet díszíteni. Én légmentesen zárható dobozban szoktam tárolni, így finom puha marad.

Video

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
vegan illatgyertyák
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close