Ha sok felesleges tojásfehérjém van itthon akkor szoktam, ezt a hamis madártejet készíteni, de ha marad tojás sárgája is természetesen azt is bele lehet tenni a pudingos részbe.
A tejet elkezdjük egy edénybe melegíteni.
A vaníliás pudingokhoz hozzá keverjük a lisztet, egy kézi habverő segítségével (folyamatos kevergetés mellett) hozzá adjuk ezt a tejhez. Hozzá adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is, folyamatosan kevergetjük míg be nem sűrűsödik.
A tojásfehérjét a sóval és vaníliás cukorral kemény habbá verjük, kiszaggatjuk egy kanál segítségével . Forrásban levő vízbe is lehet tenni, vagy a könnyebbik megoldás egy tányérra szaggatjuk és 1-2 percre a mikroba tesszük 700 watton.
A tojásfehérjés hab ha megkeményedett, beleforgatjuk a vaníliás pudingos részbe és el is készültünk. Ha kihűlt lehet fogyasztani.