Elkeverjük a nedves összetevőket: habtejszín, olvasztott vaj, tojások, kovász.
Majd rászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrokat és a csipet sót, citrom reszelt héját. Kidagasztjuk a tésztát.
Kiolajozott kelesztő tálban pihentetjük egy órát.
Óránként meghajtogatjuk sziromhajtogatással a tésztát háromszor.
Ha elvégeztük az utolsó, harmadik hajtogatást, pihentetjük 1 órát a tésztát, majd kb. 12 órára a hűtőbe tesszük kelni.
Kivesszük a hűtőből és hagyjuk 1-2 órát temperálódni a tésztát.
A fonási technikának megfelelően osszuk el a tésztát. Én hatos fonást fogok csinálni, így hat darab gombócra osztottam. Hagyjuk letakarva egy órát pihenni.
Jöhet a formázás, a gombócokat kinyújtjuk, feltekerjük és hosszú, hasas kígyókká hengergetjük, majd megfonjuk a tésztát.
Ha megfontuk, lekenjük egy felvert tojással és hagyjuk kelni négy - öt órát, szobahőmérsékleten.
Előmelegítjük a sütőt, közben még egyszer lekenjük a felvert tojással.
Sütés: Előmelegített sütőben 180 fokon alsó - felső sütési programon kb. 40-50 percig sütjük. Figyelni kell, mert a szükséges idő sütő függő.