Go Back

Kovászos teljes kiőrlésű sajtos stangli

Nagyon finom puha, parmezán sajtos stangli. Megéri kipróbálni.

Hozzávalók
  

TangZhong

  • 125 g víz
  • 25 g kenyérliszt BL80

Tészta

  • 245 g teljes kiőrlésű liszt
  • 80 g kenyérliszt BL80
  • 150 g tej langyos
  • 25 g víz
  • 100 g kovász aktív
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál útifűmaghéj (elhagyható)
  • 20 g olaj oliva
  • 10 g

Elkészítés
 

  • Elkészítjük a TangZhongot: A 125 g vizet elkezdjük melegíteni 65 fokra. Mikor elérte ezt a hőfokot hozzáadjuk a 25 g lisztet és addig folyamatosan kevergetjük, míg egy sűrű zselés állagot nem kapunk. (Ez pár perc.) Hagyjuk kihűlni.
  • Minden hozzávalót kimérünk a keverőtálunkba, beletesszük az összes TangZhong-ot, majd teljesen kidagasztjuk a tésztát és hagyjuk egy órát pihenni.
  • Elkezdjük hajtogatni a tésztát tetszőleges módon. Majd hagyjuk pihenni 45 percet.
  • Meghajtogatjuk másodszor is a tésztát, majd ismét pihentetjük 45 percet.
  • Elvégezzük az utolsó hajtogatást, majd hagyjuk egy órát pihenni.
  • Végül 7 darabra osztjuk a tésztát egy kis tálcára tesszük letakarom frisseltartó fóliával és egy konyharuhával és hűtőbe tesszük kelni kb 10-12 órára.
  • Ha letelt a hűtős kelesztés, kivesszük a tésztát a hűtőből és hagyjuk 1-2 órát temperálódni, majd a gombócokat kinyújtjuk egy kis téglalappá, megszórjuk parmezán sajttal és feltekerjük, megformázzuk a stanglikat. Az illesztésnél jól csipkedjük össze és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy az illesztésen feküdjön.
  • Hagyjuk meleg helyen 3-4 órát kelni. Nálam 25 fokban 4 órát kelt.
  • Előmelegítjük a sütőt 220 fokra alsó-felső sütési programon.
  • Ha megkeltek a stanglik lekenjük 1 db tojássárgája és egy korty víz keverékével és megszórjuk parmezán sajttal.
  • Az előmelegedett sütőbe tesszük a stanglikat, gőzösítünk és a sütőbe. A sütőt egyből csendesítjük 180 fokra és így sütjük kb 25-30 percet.

Video

QR Code linking back to recipe