Kovászos teljes kiőrlésű sajtos stangli
Nagyon finom puha, parmezán sajtos stangli. Megéri kipróbálni.
Hozzávalók
TangZhong
- 125 g víz
- 25 g kenyérliszt BL80
Tészta
- 245 g teljes kiőrlésű liszt
- 80 g kenyérliszt BL80
- 150 g tej langyos
- 25 g víz
- 100 g kovász aktív
- 1 db tojássárgája
- 1 evőkanál útifűmaghéj (elhagyható)
- 20 g olaj oliva
- 10 g só
Elkészítés
- Elkészítjük a TangZhongot: A 125 g vizet elkezdjük melegíteni 65 fokra. Mikor elérte ezt a hőfokot hozzáadjuk a 25 g lisztet és addig folyamatosan kevergetjük, míg egy sűrű zselés állagot nem kapunk. (Ez pár perc.) Hagyjuk kihűlni.
- Minden hozzávalót kimérünk a keverőtálunkba, beletesszük az összes TangZhong-ot, majd teljesen kidagasztjuk a tésztát és hagyjuk egy órát pihenni.
- Elkezdjük hajtogatni a tésztát tetszőleges módon. Majd hagyjuk pihenni 45 percet.
- Meghajtogatjuk másodszor is a tésztát, majd ismét pihentetjük 45 percet.
- Elvégezzük az utolsó hajtogatást, majd hagyjuk egy órát pihenni.
- Végül 7 darabra osztjuk a tésztát egy kis tálcára tesszük letakarom frisseltartó fóliával és egy konyharuhával és hűtőbe tesszük kelni kb 10-12 órára.
- Ha letelt a hűtős kelesztés, kivesszük a tésztát a hűtőből és hagyjuk 1-2 órát temperálódni, majd a gombócokat kinyújtjuk egy kis téglalappá, megszórjuk parmezán sajttal és feltekerjük, megformázzuk a stanglikat. Az illesztésnél jól csipkedjük össze és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy az illesztésen feküdjön.
- Hagyjuk meleg helyen 3-4 órát kelni. Nálam 25 fokban 4 órát kelt.
- Előmelegítjük a sütőt 220 fokra alsó-felső sütési programon.
- Ha megkeltek a stanglik lekenjük 1 db tojássárgája és egy korty víz keverékével és megszórjuk parmezán sajttal.
- Az előmelegedett sütőbe tesszük a stanglikat, gőzösítünk és a sütőbe. A sütőt egyből csendesítjük 180 fokra és így sütjük kb 25-30 percet.