SZIA! BIANKA VAGYOK.

A kovász és a kovászolás lett a szenvedélyem.

Hosszu Bianka

Elsősorban a kovász szerelmeseinek jött létre ez a weboldal. Szeretnék egy olyan átfogó gyűjteményt létrehozni, ahol az alapfogalmaktól a liszt- és búza fajtákon át, a szükséges eszközökig minden megtalálható egy kezdő számára.

Természetesen minden, ami kovász és azzal kapcsolatos dolog: kovász készítés lépésről lépésre, kovászos kenyér készítés, különböző kovászmentő receptek, édes- és sós kovászos péksütemények lesznek recept formájában, melyeket folyamatosan próbálok majd bővíteni.

A régi öregektől rengeteget lehet tanulni, hiszem 30 évesen is, hogy a legjobb és legegészségesebb dolgok a saját kertünkben teremnek és a saját kezünk által készített étel lehet a legminőségibb.

Amit csak tudok próbálok én elkészíteni, folyamatosan tanulok, fejlődök és szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy álljon neki kovászt készíteni otthon és ezzel a csodával sütni, mert nem bonyolult csak sok
idő és türelem szükséges hozzá, viszont az érzés amikor az egész család a te kovászos kenyeredet eszi, és már nem is akar mást, az felbecsülhetetlen! Nem szabad feladni, gyakorlással egyre jobb kenyerek fognak születni. Próbálok ezen a blogon minden eddig összeszedett hasznos információt és receptet megosztani veletek.

 

Elindult a Youtube csatornám is ahova rendszeresen töltök fel recept videókat és különböző ehhez kapcsolódó eszköz teszteket is.

A kovászos dolgokon kívül meg fogok osztani egyéb édes és sós sütemény recepteket, házi lekvár recepteket, házi joghurt recepteket és koktél recepteket is, minden finomságot amit, könnyedén el lehet otthon készíteni.

Fontos megjegyezni, hogy nem Szentírás amiket leírok! Millió megoldás létezik a receptekre, eszközökre, nem feltétlenül kell így csinálni és azt használni amit én. Ez az oldal egy segítség akar lenni a kezdők számára, ahol egy helyen mindent megtalálnak az elinduláshoz.

A forrásaim főképp "Szabi a pék" elmondásai alapján, a "Kovász iskola" című könyvből és a Nagymamámtól vannak. Mint mindenki, én is tanulok folyamatosan új recepteket is, melyeken van, hogy alakítok a saját ötleteim alapján, de van, hogy csak elkészítem, mert annyira bejött. Nem én találtam fel a “spanyol viaszt”, így máshol is összefuthatsz ezekkel.

Jó sütögetést mindenkinek!
A kovász legyen veletek! 🙂

 
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close