Gyönyörű, fehér színű, selymes és tejszerű ital, ami állagra és ízre is harmonikus: a kesu krémessége és a kókusz karakteressége tökéletesen érvényesül, a vanília és a csipet só pedig még jobban kiemeli az ízvilágot.
Kesu – kókusz ital
Ezzel a recepttel – a Vegital Rainbow készülék Five Grain programján, kétszeri sűrű szűréssel, egy csipet sóval – igazán selymes, telt ízű, házi növényi tejpótló készíthető, amely frissen fogyasztva kávéhoz is tökéletes!
Hozzávalók
- 108 g kesudió (1 napig áztatva, majd öblítve)
- 72 g kókuszreszelék
- 15 g vaníliás eritrit
- vanília őrlemény
- 1 csipet só
- 1,8 l víz
Elkészítés
- A beáztatott kesudiót (1 napot áztattam), a kókuszreszeléket, az eritritet, az őrölt vaníliát és egy csipet sót tedd a Vegital Rainbow növényi tejpótló ital készítő készülék tartályába. Öntsd fel 1,8 liter friss vízzel.
- Indítsd el a készüléket a Five Grain programon – ez különösen jól dolgozza össze a magokat és gabonákat, így még selymesebb állagot kapsz.
- Amikor a gép végzett, a kész italt kétszer szűrd át egy sűrű szűrőn, hogy a kókuszrostok és minden apróbb darabka is eltávolításra kerüljön. Öntsd hőálló üvegpalackba és tartsd hűtőben.
- Gyönyörű, fehér színű, selymes és tejszerű ital, ami állagra és ízre is harmonikus: a kesu krémessége és a kókusz karakteressége tökéletesen érvényesül, a vanília és a csipet só pedig még jobban kiemeli az ízvilágot. Az ital kókusz miatt néhány óra elteltével természetesen szétválhat – ilyenkor elég csak felrázni, hogy újra egységes, krémes legyen. Én kávégép tejtartályába öntöm és így habosítom és készítem a kávém, jól habosítható.
VEGITAL RAINBOW növényi italkészítő készülék ezen a linken megvásárolható: www.kovasztunder.hu/vegital