Kesu – kókusz ital

31

Gyönyörű, fehér színű, selymes és tejszerű ital, ami állagra és ízre is harmonikus: a kesu krémessége és a kókusz karakteressége tökéletesen érvényesül, a vanília és a csipet só pedig még jobban kiemeli az ízvilágot.

Kesu – kókusz ital

Ezzel a recepttel – a Vegital Rainbow készülék Five Grain programján, kétszeri sűrű szűréssel, egy csipet sóval – igazán selymes, telt ízű, házi növényi tejpótló készíthető, amely frissen fogyasztva kávéhoz is tökéletes!

Hozzávalók
  

  • 108 g kesudió (1 napig áztatva, majd öblítve)
  • 72 g kókuszreszelék
  • 15 g vaníliás eritrit
  • vanília őrlemény
  • 1 csipet
  • 1,8 l víz

Elkészítés
 

  • A beáztatott kesudiót (1 napot áztattam), a kókuszreszeléket, az eritritet, az őrölt vaníliát és egy csipet sót tedd a Vegital Rainbow növényi tejpótló ital készítő készülék tartályába. Öntsd fel 1,8 liter friss vízzel.
  • Indítsd el a készüléket a Five Grain programon – ez különösen jól dolgozza össze a magokat és gabonákat, így még selymesebb állagot kapsz.
  • Amikor a gép végzett, a kész italt kétszer szűrd át egy sűrű szűrőn, hogy a kókuszrostok és minden apróbb darabka is eltávolításra kerüljön. Öntsd hőálló üvegpalackba és tartsd hűtőben.
  • Gyönyörű, fehér színű, selymes és tejszerű ital, ami állagra és ízre is harmonikus: a kesu krémessége és a kókusz karakteressége tökéletesen érvényesül, a vanília és a csipet só pedig még jobban kiemeli az ízvilágot. Az ital kókusz miatt néhány óra elteltével természetesen szétválhat – ilyenkor elég csak felrázni, hogy újra egységes, krémes legyen. Én kávégép tejtartályába öntöm és így habosítom és készítem a kávém, jól habosítható.

VEGITAL RAINBOW növényi italkészítő készülék ezen a linken megvásárolható: www.kovasztunder.hu/vegital

Tetszett ez a Recept? Iratkozz Fel a Csatornámra!


vagy csatlakozz támogató tagként

Zárja be a
KovászTündér © Copyright 2025. Minden jog fenntartva.
Zárja be a