Medvehagyma pesto
Nagyon egyszerű elkészíteni, aki szereti az erős hagymás ízt mindenképp próbálja ki, nagyon finom kifőtt tésztával vagy akár pirított kenyérrel.
Hozzávalók
- 100 g medvehagyma
- 30 g fenyőmag pirítva
- 70 g sajt félkemény
- 1 dl oliva olaj
- 2 ág friss bazsalikom
- bors
- só
Elkészítés
- (Ebből a mennyiségből 250 ml pesto lesz.)
- Egy aprítóba tegyünk 100 g medvehagymát.
- Megpirítunk 30 g fenyőmagot, majd hozzáadjuk a medvehagymához.
- Adunk még hozzá 70 g félkemény sajtot.
- Borsot.
- 1 dl oliva olajat.
- 2 ág friss bazsalikomot.
- És pépesítjük.
- Sózzuk ízlés szerint.
- Majd végül tegyük üvegbe.