Ankarsrum dagasztógép teszt

1.6K

Fél éves utánajárás és vélemény olvasgatás mellett tettem le a voksom erre a robotgépre. Rengeteg külföldi YouTube videót megnéztem, összehasonlításokat más márkákkal, de végül az Ankarsrum nyert.

A cég 1940-től gyártja ezeket a gépeket, így van némi tapasztalatuk úgy gondolom. A gép gyártása a Svédországban elhelyezkedő Ankarsrum-ban történik. A svéd minőség megmutatkozik már ránézésre is, felemelve pedig egy igen robosztus, nehéz gép. Benne van az anyag az biztos.

7 év garanciát adnak a termékre. Ez is meggyőzött engem, mert a mai világban nem sok cég ad ennyi garanciát, többnyire csak 1-2 év szokott lenni.

A dagasztógép teljesítménye 1500 watt. A rozsdamentes üst 7 literes és 5 kg tészta dagasztására is alkalmas. Az előző robotgép amit használtam már 1 kg tésztánál erőlködött és túlmelegedett, így kíváncsian várom, hogy az Ankarsrum, hogyan teljesít majd nagyobb mennyiségnél. 1 kg tésztával már kipróbáltam, ez meg sem kottyant neki.

A fő szempont nekem a nagy teljesítmény volt és az, hogy fém alkatrészekből álljon a gép ne csak műanyagból, mert időtállóbb és egyértelműen strapabíróbb.

Nem olcsó eszközről van szó, de én hosszútávú befektetésként néztem, mert mindenképp egy minőségi, hosszútávon működő, univerzális konyhai robotgépet szerettem volna vásárolni. 

A gépet Franciaországból hozattam el kint élő ismerősömmel, mert így hamarabb kézhez kaptam (és mellesleg olcsóbb is volt mint itthon).

Az alap csomagban benne van maga az alapgép, a 7 literes rozsdamentes acél keverő üst, kétféle dagasztókar, a spirál kampó és a gyúró henger, egy tészta leszedő spatula, egy 3,5 literes műanyag keverőtál, dupla habverő szár, dupla keverő szár, egy krém spatula és egy műanyag fedél, ami megakadályozza a tészta kiszáradását. 

Lehet a géphez plusz alkatrészeket is vásárolni, így egy széleskörűen használható univerzális robotgépet kapunk. Pl:  Húsdaráló (kolbásztöltő fejjel), passzírozó, aprósütemény nyomó, reszelő, tésztakészítő tárcsák, turmix, citrus facsaró, gabona malom, müzli malom, zöldség szeletelő, tésztanyújtó, tészta vágó (széles metélt, vékony metélt, spagetti) és fagylaltkészítő. Ezekből még jó párat meg fogok venni a géphez és később be is fogom ezeket majd mutatni működés közben. 

Nagyon könnyű összerakni a gépet, egyértelmű mindennek a helye. Egyáltalán nem hangos, ezelőtt egy Bosch gépét használtam, az sokkal hangosabb volt.

Először mindig a nedves hozzávalókat kell beleönteni az üstbe és utána a száraz hozzávalókat. Pikk-pakk szépen kidagasztja a tésztát. A piacon többi géphez képest a nagy különbség az, hogy ennél a típusnál maga az üst forog nem pedig a dagasztókar. 

Megtalálható az alapcsomagban egy dagasztókampó és egy dagasztóhenger, így a tészta mennyiségének és sűrűségének megfelelően ki tudjuk választani a dagasztáshoz legalkalmasabbat. 

Van még a csomagban egy nagyon praktikus, hosszúkás spatula, amit ha a gépre rögzítünk, akko nem ragad fel a tészta a tál oldalára. Kaptam egy receptkönyvet is, amiben a könnyen elkészíthető receptektől a bonyolultabbig minden megtalálható. (Annyi, hogy nem magyar nyelven vannak a receptek, de aki beszél angolul, németül, franciául vagy olaszul annak ez nem lesz gond.)

A gépen található két szabályzó gomb, a bal oldali a be-kikapcsoló és időzítő. A jobb oldali a sebességszabályzó, ezzel állíthatjuk a gép fordulatszámát kb. 40 és 190 fordulat/perc között. 

Kipróbáltam a habverőt is, végezte a dolgát ahogy kell, pár perc alatt csodálatos kemény habot kaptam. 

Ezek voltak az első tapasztalataim a gépről, majd hosszútávon is be fogok róla számolni. Egy biztos ez a gép egy álom, én már most imádom.

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
vegan illatgyertyák
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close