Vegital Rainbow Teszt

15

Vegital Rainbow Növényi Tejkészítő – Felhasználóbarát Vélemény és Tapasztalatok

Szponzorált bejegyzés – külön köszönet a Malompark Kft.-nek, hogy biztosították nekem ezt a szuper növényi italkészítő készüléket!

Felhasználói tapasztalatok:
Az otthoni növényi italkészítés egyik legjobb része, hogy tényleg csak a képzeleted szab határt annak, milyen növényi italokat alkotsz. Én magam is folyamatosan kísérletezek az ízekkel, összetevőkkel – a mandula-kókusz kombó most a kedvencem, de imádom kipróbálni különféle magokat, gabonákat, esetleg kevés vaníliával vagy fahéjjal felturbózva.

A házi növényi „tejnek” nem csak az az előnye, hogy pontosan tudom, mi kerül bele (nincs benne adalékanyag, aroma, ízfokozó, csak a „tisztán” elkészített magtej), de az íze is egészen más dimenzió – sokkal jobban esik, mint a bolti alternatívák! Ráadásul a literenkénti ár össze sem hasonlítható: míg az ismertebb márkák növényi italai már simán ezer Ft felett járnak, otthoni készítésnél tényleg töredékáron készítheted el, így gyorsan megtérül magának a gépnek az ára is.

Azt is ki kell emelnem, mennyire elégedett vagyok a készülék külsejével: letisztult, modern, elegáns, bármilyen konyhába „belesimul”, ráadásul könnyű tisztítani is.

Heti többször, kb. 2 naponta használom, és jellemzően 1,8 liter ital készül benne, amiből kb. 1,6 liter selymes magtej lesz – ez persze attól is függ, milyen magot, zabot, rizst használsz és mennyi hozzáadott vizet.

Fontos tudni, hogy a kész ital hűtőben tárolva 2–3 napig őrzi meg legjobban a frissességét, ezért érdemes akkora mennyiséget főzni, amit valóban el is fogyasztotok.

Az italkészítő 10 programmal dolgozik, így tejhelyettesítő italok, levesek, smoothiek, vagy akár lekvár is gyorsan készíthető vele. A programok időtartama 20–35 perc között változik, kivéve az öntisztító, ami csak 3–4 perc. Az öntisztító funkció gyors és alapos, de a kézi tisztítás – főként a kések alatt – időnként szükséges.

Kis nehézség, de bőven megéri
Egyetlen „macera” talán, hogy néhány receptnél érdemes többször átszűrni az italt, hogy extra selymes legyen – de vannak olyan növényi italkombinációk is, ahol alig képződik szűrlemény. A maradék sem vész kárba, hiszen a magokból maradó szűrleményből szuper receptek készíthetők: például kókuszgolyó, zabkeksz, rizskása, piskóta, muffin, sőt, most épp egy kovászos édesség recepttel is kísérletezem, amit hamarosan megosztok a receptek között.

Az aprítás fázisa alatt néha váratlanul hangos lehet (de halkabb, mint egy sima turmixgép).
A készülék nagy, családi méretű, így akár több napra vagy nagyobb családnak is elegendő ital készülhet – minden alkalommal frissen, aromamentesen, adalékanyagok nélkül!

Összegzés
Őszintén mondhatom, hogy a Vegital Rainbow növényi italkészítő nagyon sokoldalú, barátságos gép, amivel mindig friss, finom növényi ital kerül az asztalra – kedvezőbb áron, jobb minőségben, végtelen variációs lehetőséggel. Tesztelés alatt van nálam a növényi tejszín és a krémleves-program is, ezekhez is születnek hamarosan receptek!

A készülék beszerzése megéri – ha eldöntötted, a következő linken akár az alapanyagokat is beszerezheted hozzá:

www.kovasztunder.hu/vegital
Ismét nagyon köszönöm a Vegital csapatának ezt a lehetőséget!

Tetszett ez a Recept? Iratkozz Fel a Csatornámra!


vagy csatlakozz támogató tagként

Close
KovászTündér © Copyright 2025. Minden jog fenntartva.
Close