Kipróbáltam: Cosori Dual Blaze Smart Air Fryer

873

A forrólevegős sütők egyre népszerűbbek az egészségtudatos konyhákban. A Cosori forrólevegős sütője az innovatív „Dual Blaze” fűtési rendszerrel ígér egyenletes sütést alulról és felülről is. Vajon beváltja ezt az ígéretet?

Nekem a legfontosabb szempont a forrólevegős sütőkkel kapcsolatban az, hogy sok zsiradék vagy olaj nélkül -így egészségesebben és gyorsabban- el lehet készíteni velük az ételeket. A mai rohanó világban ez szerintem nagyon fontos. Régóta olvasgattam már több márkáról is véleményt, nekem kifejezetten a Cosori márka és azon belül pedig a Dual Blaze modell volt a legszimpatikusabb, a letisztult, minimalista dizájn miatt és azért, mert alul és felül is van benne fűtőszál, ami megkönnyíti a használatát. Az Alza.hu jóvoltából volt szerencsém tesztelni ezt a készüléket. Erről osztom meg most veletek a véleményemet, őszinte tapasztalatomat.

A készülék 1700W teljesítményű, előre beállított programok széles skálája áll a rendelkezésünkre és akár okostelefonról is vezérelhető. A felső részén, elől található intuitív érintőpanel számos funkció egyszerű beállítására ad lehetőséget. A hőmérséklet 75 és 205 Celsius-fok között állítható, 5 fokos lépésekben. A teszt írásakor a Dual Blaze világosszürke, illetve fekete (nekem talán inkább sötétszürke) színben volt elérhető. Nálam a világosszürke verzió landolt.

Egyelőre egy rövid távú tesztre volt időm, de már a kicsomagoláskor érezni lehetett, hogy a készülék masszív, minőségi anyagokból készült, ellentétben néhány másik márka gépeivel. A dobozban a készülék mellé a tálcába helyezhető sütőbetétet, egy grillrácsot (nyársbotokkal), valamint a használati útmutatót és egy receptkönyvet is mellékeltek. A receptkönyv hat különböző nyelven ad ízelítőt a készíthető ételekből, viszont érdekes módon ezek között a magyar nyelv nem szerepel, jó hír viszont, hogy a Cosori weboldaláról PDF-ben le lehet tölteni magyarul is.

Eddig szinte minden nap használtam a gépet. Reggelit, ebédet, vacsorát, desszertet egyaránt készítettem benne. Fogok hozni később a hosszútávú tapasztalataimról is beszámolót, illetve gyorsan elkészíthető recepteket is.

Sütöttem a készülékben tojással készült reggeliket, bundás kenyeret, kovászos tortilla pizzát, leveles tésztás desszerteket, piskótát, rántott húst, egyéb húsos főételeket csirkemellel és karajjal is, és természetesen sült krumplit. Mindnél nagyon jól vizsgázott a gép, nem száradt ki semmi, csupán a megfelelő receptet kell megtalálni, illetve kitapasztalni a hőfok beállítását. A sült csirke kívül ropogós, belül szaftos lett, a sütemények pedig egyenletesen átsültek.

Összeszedem röviden az előnyöket és a hátrányokat.

Előnyök:

  • 2-3 fős háztartásban alkalmas lehet akár a nagy sütő kiváltására is.
  • Nincs az egész lakásban olajszag.
  • A minimális olaj használat miatt egészségesebb ételeket lehet benne készíteni.
  • Ebben a modellben alul és felül is van fűtőszál, így nem szükséges az ételt félidőben megfordítani, mert szépen átsül mindenhol. Húsok sütésénél azonban érdemes lehet mégis megfordítani, ha azt akarjuk, hogy kérges legyen mindkét oldala.
  • Egy hagyományos sütőhöz képest lerövidülhet a sütési idő, így az áram fogyasztása is kedvezőbb lehet.
  • A sütőkosár és a tálca mosogatógépben is mosható, így a tisztítása gyerekjáték. A sütő belseje is könnyen letörölhető.

Hátrányok:

  • A mérete miatt szerintem egy 4 fős családnak már nem elegendő ez a modell, hacsak az ember be nem vállalja, hogy több körben süti ki az ételeket.
  • Egyesek számára a működése kicsit hangos lehet, bárt ezt egyéne válogatja.
  • A jelzések hangerejére nem találtam beállítási lehetőséget.

Egyelőre más hátrányt nem tapasztaltam.

Az Alza.hu weboldalán rengeteg márka forrólevegős sütőjét megtaláljátok, köztük a Cosori készülékeit is ezen a linken: https://www.alza.hu/cosori/v26381.htm

A Cosori Dual Blaze Smart közvetlen linkje: https://www.alza.hu/cosori-dual-blaze-64l-smart-grey-d7241319.htm

A YouTube csatornámon megnézhetitek a videómat a kicsomagolásról, a beüzemelésről és a tesztelésről. Hamarosan publikálni fogok gyorsan, könnyen elkészíthető recepteket is az oldalamon.

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
vegan illatgyertyák
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close