Cékla savanyúság

345

Cékla savanyúság

Egyszerű gyorsan elkészíthető cékla savanyúság alap recept.

Hozzávalók
  

  • 2 kg cékla
  • 1 l víz
  • 5 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál
  • 5 evőkanál ecet 10%-os

Elkészítés
 

  • Megfőzzük a héjában a céklát, ez nálam kb 1 óra volt.
  • Közben elkészítjük a salátalét: Kimérünk egy edénybe 1 l vizet, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1,5 evőkanál sót, majd a végén 5 evőkanál 10 %-os ecetet. Felforraljuk és készen is vagyunk a salátalével. Kóstoljátok meg és ízlés szerint módosítsátok, ha kell.
  • Ha megfőtt a cékla és langyosra hűlt megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy tipp: A vágódeszkát vonjátok be celofánnal, mert a cékla színe nagyon megfog mindent.
  • Én 100 fokon szoktam a tiszta üvegeket sterilizálni a sütőben egy fél órát. Majd a forró üvegekbe tesszük a szeletelt céklát és felöntjük a forró salátalével. Az üvegre én szoktam tenni befőző fóliát, majd jól ráhúzzuk a tetejét és dunsztba tesszük.
  • Ha sok ideig szeretnétek eltartani érdemes bele tartósítószert tenni, hogy biztosan ne dolgozzatok feleslegesen, én mindig frissen szoktam készíteni és pár hét alatt el is szokott fogyni.

Megjegyzések

Luce di Bianca Szójaviasz Illatgyertyák 10% kedvezménnyel! Fedezd fel az illatválasztékot és használd a KOVASZTUNDER kuponkódot a webáruházban! www.lucedibianca.com
Tetszett ez a Recept? Iratkozz Fel a Csatornámra!


vagy csatlakozz támogató tagként

Zárja be a
KovászTündér © Copyright 2025. Minden jog fenntartva.
Zárja be a