Zabpehely lisztes cukkini tócsi / tócsni

21

Ha már itt a cukkini szezon próbáljátok ki a cukkini tócsit.

Zabpehely lisztes cukkini tócsi / tócsni

Nálunk vas megyében tócsi. Diétásabb a hagyományos krumplis verziónál. Sütőben sütve nem tocsog az olajban. Mi megsózva tejföllel szoktuk enni.

Hozzávalók
  

  • 1200 g cukkini lereszelve
  • 2 fej hagyma vörös vagy lila
  • 4 db tojás
  • 250 g zabpehely liszt
  • bors
  • fokhagyma por
  • (sajt) elhagyható

Elkészítés
 

  • Lereszeljük a cukkinit, megsózzuk és hagyjuk állni kb 15 percet, hogy levet engedjen. (Akit zavar a mag szedje ki a belsejét, nekünk nem szokott vele gondunk lenni.)
  • Utána kinyomkodjuk a levét.
  • Ízlés szerint fűszerezzük és minden összetevőt hozzá adunk. Összedolgozzuk.
  • Én sütőpapírral bélelt jénaiba vagy tepsibe szoktam önteni úgy, hogy kb 1 max 2 cm legyen a vastagsága. Sütőben sütöm. (Lehet olajban is ha valaki úgy szeretné.)
  • Előmelegítjük a sütőt 200 fokon alsó – felső sütési módon.
  • Ha elérte a hőfokot a sütő, betesszük sülni. Nekem 1 órát sült ezzel a vastagsággal. Szép aranybarna lett a teteje.
  • Mi a hagyományos krumplis tócsit is így sütjük és megsózva tejföllel tálaljuk. A mamám is mindig így csinálta.

Video

Támogasd a KovászTündért Patreon-on!
Become a patron at Patreon!
...
Close
KovászTündér © Copyright 2023. Minden jog fenntartva.
Close