Cékla savanyúság

7

Cékla savanyúság

Egyszerű gyorsan elkészíthető cékla savanyúság alap recept.

Hozzávalók
  

  • 2 kg cékla
  • 1 l víz
  • 5 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál
  • 5 evőkanál ecet 10%-os

Elkészítés
 

  • Megfőzzük a héjában a céklát, ez nálam kb 1 óra volt.
  • Közben elkészítjük a salátalét: Kimérünk egy edénybe 1 l vizet, hozzáadunk 5 evőkanál cukrot, 1,5 evőkanál sót, majd a végén 5 evőkanál 10 %-os ecetet. Felforraljuk és készen is vagyunk a salátalével. Kóstoljátok meg és ízlés szerint módosítsátok, ha kell.
  • Ha megfőtt a cékla és langyosra hűlt megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy tipp: A vágódeszkát vonjátok be celofánnal, mert a cékla színe nagyon megfog mindent.
  • Én 100 fokon szoktam a tiszta üvegeket sterilizálni a sütőben egy fél órát. Majd a forró üvegekbe tesszük a szeletelt céklát és felöntjük a forró salátalével. Az üvegre én szoktam tenni befőző fóliát, majd jól ráhúzzuk a tetejét és dunsztba tesszük.
  • Ha sok ideig szeretnétek eltartani érdemes bele tartósítószert tenni, hogy biztosan ne dolgozzatok feleslegesen, én mindig frissen szoktam készíteni és pár hét alatt el is szokott fogyni.
Tetszett ez a Recept? Iratkozz Fel a Csatornámra!


vagy csatlakozz támogató tagként

Close
KovászTündér © Copyright 2025. Minden jog fenntartva.
Close