Die spanischen Süßigkeiten schmecken ähnlich wie unsere Krapfen, aber sie sind anders. Ich habe sie zum ersten Mal im Disneyland Paris gegessen und fand sie toll.
Churros
Nagyon egyszerű finom édesség. Készíthető kovásszal vagy anélkül, én már mindenbe is teszek kovászt. 🙂
Zutaten
- 2 dl Wasser
- 60 g vaj
- 2 Paket Vanillezucker
- 1 Tweets Salz
- 150 g Mehl
- 2 db Ei
- 200 g Sauerteig
Anleitungen
- A vizet a vajjal, a vaníliás cukrokkal és egy csipet sóval össze melegítjük.
- Mikor elolvadt a vaj, lekapcsoljuk a tűzhelyet és hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Hagyjuk egy 10-15 percet hűlni.
- Ha langyosra hűlt jöhet hozzá a tojás és a Sauerteig majd egyneműre keverjük és habzsákba töltjük. Amit én használtam díszítő cső: Szőregi 887
- Közben elkezdjük melegíteni az olajat, kb 170 fokosnak kell lennie majd a sütéshez.
- Én egy sütőpapírt fel szoktam csíkokra vágni arra szoktam kinyomni a habzsákból a csíkokat, majd sütőpapírostól teszem az olajba. A sütőpapírt kihúzom egy csipesszel alóla és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Egy papírtörlőre tesszük a churrost, hogy lecsepegjen a felesleges olaj, majd egyből még forrón meghempergetjük fahéjas cukorban.
- Csoki szósszal vagy tejszínhabbal tálaljuk, ki mivel szeretné.